Het oude laboratorium voor landmeetkunde op de top van de Wageningse Berg is te koop! Het kost een paar miljoentjes, maar daar heb je dan wel 30 kamers voor en een killer uitzicht richting de Rijn.

Het markante en opvallende witte gebouw is in 1950-1953 gebouwd voor zo’n 500.000 gulden. In 2007 werd het een rijksmonument, omdat het een ‘mijlpaal is in de laboratoriumarchitectuur’ en ‘een goed voorbeeld van een esthetisch- functionalistische bouwtrant’. Niet alleen mooi, maar ook nuttig zouden wij zeggen. En gezichtsbepalend voor deze plek bovenop de berg.

Plus het heeft een bijzonder kunstwerk op de buitenmuur van kunstenaar J. Voskuijl: Pallas Athene met een fluitspelende nimf.

Nu staat dit gebouw op funda te koop voor 3.550.000,- euro. Het is in 2002 wel helemaal verbouwd en bevat nu kantoren, een appartement en een enorm penthouse. Benieuwd hoe dat er van binnen uitziet? Bekijk dan hier de foto’s van het penthouse.

Uitzicht richting de Rijn van voor het voormalige landmeetkunde laboratorium in Wageningen.
Het uitzicht vanaf het voormalige laboratorium voor landmeetkunde is niet alleen prachtig vanaf de bovenste verdieping, maar ook als je voor het gebouw staat. Foto: Tonny van Oosten
Laboratorium voor de Landmeetkunde
Hesselink van Suchtelenweg 6, Wageningen

Reactie