Of je er wandelt over de klompenpaden, een moestuin hebt of er alleen doorheen fiets naar de sportvelden: het mooie open landschap van de Wageningse Eng hoort bij Wageningen. En jij kunt zaterdag helpen om het zo open te houden, tijdens de Natuurwerkdag.

Je kunt dan van 10.00 tot 15.00 uur lekker snoeien in de opgroeiende bomen en struiken. Of je uitleven met het weghalen van braam langs de wandelpaden. Takken gaan in de wal langs het bos, om nestplaatsen te creëren voor vogels en muizen.

Al die mooie openheid zorgt er wel voor dat er amper beschutting is op de Eng, dus neem regenkleding mee. Voor goed gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Er is koffie en thee en in de lunchpauze is er heerlijke soep. Neem zelf brood mee.

Er zijn nog enkele plaatsen! Je opgeven kan op de site van de Natuurwerkdag.

Waar op de Eng?

Om 10.00 uur is het verzamelen bij de bank aan het 2e Honingblokpad. Je vindt het Honingblokweg vanaf de Hollandseweg tussen nr 328 en nr 330, rij/loop deze weg in en neem het eerste pad links (2e Honingblokpad). Aan het eind hiervan staat een grote bank waar dus wordt verzameld en ook de pauzes worden houden.

Als je net als ons na deze routebeschrijving nog steeds een ‘huh…’ gevoel hebt, de organisatie heeft gelukkig ook een duidelijk kaartje gemaakt:

Luchtfoto van de Eng, met ingetekend de route naar de verzamelplek met bank. De route wordt beschreven in de foto boven deze tekst.
De route naar de verzamelbank.

Kom je met de auto, parkeer dan aan de Hollandseweg bij nr 328 en loop de Hollandseweg verder af naar het Honingblokpad.

Meer werkdagen in de natuur

Kun je zaterdag niet maar hou je wel van klussen in de natuur, kijk dan ook eens bij Landschapsbeheer Zuidwestveluwe. Daar staan regelmatig klussen voor natuuronderhoud in en om Wageningen. Kijk op hun agenda voor een vooruitblik.

 

Reactie