Petities zijn aangeboden, verkeerde onderzoekcijfers ontdekt, met rechtszaken gedreigd en als de plannen toch niet veranderen dan gaat Ede onafhankelijke luchtvaartexperts inzetten. We hebben het natuurlijk over de laagvliegroutes vanaf Lelystad Airport die ook over Wageningen lopen. Tot donderdag kun je nog op de plannen reageren.

Tot nu toe gaan de plannen voor de vluchten van en naar Lelystad Airport gewoon door, inclusief de laagvliegende vliegtuigen. Waarom die veel lager vliegen dan de norm van 6 km staat in een eerder artikel. Het onderzoek naar de geluidsoverlast onder de routes wordt wel gedeeltelijk overgedaan, in november wordt het resultaat verwacht.

Hoe reageren?

Een reactie geven kan op de internetconsultatie van overheid.nl. Daar staat heel wat documentatie, maar hou in gedachten dat de onderzoeken al in 2014 plaatsvonden en voor het geluid gedeeltelijk worden overgedaan. Klik rechts onder ‘Acties’ op ‘Reageren op consultatie’ en vul het venster in onder ‘Vraag’, of ga direct naar de reactiepagina.

Voorbeeldtekst

Heb je al een petitie getekend, zoals de petitie ‘Red de Veluwe’? Dan roepen de organisatoren je op om toch ook bij de overheid te reageren, want tot nu toe gaan alle plannen gewoon door. ‘Red de Veluwe’ heeft daarvoor zelfs een voorbeeldtekst op hun site gezet, je kunt ook daar vandaan naar de site van de overheid.

De petitie van ‘Red de Veluwe’ is ondertussen aangeboden aan de Tweede Kamer, er zijn zo’n 80.000 handtekeningen opgehaald.

 

Reactie