Voor wie nog nooit van de opschoonwandelingen in Wageningen heeft gehoord: dit zijn gezellige groepswandelingen waarbij je meteen samen zwerfafval opruimt. Wil je lekker een keertje meelopen, uitwaaien en meteen een goede daad verrichten, kom dan zondag 5 november naar Kirpestein. Aanmelden hoeft niet.

De wandeling start om 10.00 uur bij het oude terrein van Kirpestein, op de hoek Churchillweg en Ritzemabosweg. Er is een kopje koffie of thee voor vertrek en iets lekkers voor onderweg. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Wageningen Schoon, één van de organisatoren, zorgt voor opruimspullen zoals grijpers en afvalzakken.

Uniek kinderfeestje

Je kunt trouwens ook met een eigen groepje een keer zo’n wandeling houden, bijvoorbeeld met collega’s tijdens de lunch. Scheelt weer ergernis tijdens de lunchwandelingen daarna. Spullen hiervoor zijn te krijgen bij het Zwerfafval-loket van Wageningen Schoon.

We kwamen op de site van Wageningen Schoon trouwens ook een kinderfeestje tegen! Het ziet er erg gezellig uit op de foto en volgens de moeder van de jarige werden de kinderen steeds fanatieker. Kunnen we ons helemaal voorstellen, het is lekker buiten en een soort speurtocht, alleen naar het tegenovergestelde van schatten. En zeker weer eens wat anders!

Huh, ZAPpers?

Ja, ZAPpers! Oftewel ZwerfAfvalPakkers. Dat zijn mensen die in hun vrije tijd zwerfafval opruimen in hun buurt of in het buitengebied. En zo Wageningen en omgeving voor ons allemaal wat mooier houden. Door heel Wageningen zijn al bijna 30 van deze helden actief.

Als je ook ZAPper wil worden, dan kun je je via de site van Wageningen schoon opgeven en krijg je gratis een afvalgrijper en andere materialen in bruikleen.

 

 

Reactie