In het mooie pandje Hoogstraat 22a komt weer een kledingzaak: Zoetemint. Benieuwd naar het wat en wanneer? Dat waren wij ook, dus we gingen er achteraan.

Zoetemint blijkt de online kledingshop te zijn van Viënna en Farid el Kandoussi. Bewust gestart als online winkel, zodat je 24/7 bij ze kan shoppen. “En omdat we een kindje kregen. Dit leek de ideale manier om te werken en toch thuis te zijn bij de baby”, vertelt Viënna.

Klinkt ideaal en Zoetemint.nl loopt lekker. Waarom dan nu toch een fysieke winkel? En ook nog in Wageningen in plaats van Nijmegen?

Viënna: “Ik heb voor Zoetemint altijd in winkels gewerkt. Ik ontwikkelde het concept voor grote merken als Shoeby, Men at Work en The Sting. Inrichting, de uitstraling bewaken en daarnaast ook het contact met de klanten, dat begon ik allemaal steeds meer te missen.”

“Nu is onze dochter vijf maanden en alles gaat heel goed, dus we besloten deze stap te nemen.”

‘We voelden meteen een klik met Wageningen’

Farid en Viënna zagen geen goede kansen in Nijmegen en gingen elders kijken. “Farid komt oorspronkelijk uit Wageningen en we besloten daar ook te kijken. We voelden meteen een klik. De winkels, de Markt. En er waren gewoon overal mensen in het centrum, op een dinsdagochtend! Dat is in Nijmegen weleens anders. Wageningen is een levendige stad.”

“We zagen ook een geschikt pand. En wat we belangrijk vonden: we denken dat onze collectie echt iets kan toevoegen aan wat er al is. Wij hebben een fris, hip concept met zeg maar ‘fashion fashion’. En in combinatie daarmee ook tijdloze stukken, zo’n favoriet kledingstuk waar je steeds weer naar teruggrijpt. Ik vind het heel belangrijk dat mensen die ook bij ons kunnen vinden.”

Winkelpand verrast

Het pand dat de twee eerst voor ogen hadden, bleek al verhuurd te zijn. Net zoals het volgende pand. Het werd uiteindelijk Hoogstraat 22a.

Achteraf een gelukje, want bij het klussen kwamen er veel verassingen tevoorschijn. Viënna: “Ik had al een heel concept uitgetekend: strak wit met mintgroen. Maar toen kwam er een oude muur tevoorschijn, uit de 15e eeuw is ons verteld. Echt een prachtige bakstenen wand, links als je de winkel binnenstapt. We wisten meteen dat we die intact wilden laten.”

Maar er is meer, vertelt ze. “Toen Farid het systeemplafond eruit haalde kwamen er hele hoge plafonds tevoorschijn. Je weet niet wat je ziet! Bovenin zitten ook ruitjes. Die zijn nu beschadigd, maar we willen kijken of we ook die weer kunnen herstellen.”

“Die historie van het pand willen we zichtbaar houden. Dus hebben we het interieur daarop aangepast, echt gaaf. Ik ben heel benieuwd hoe de mensen het gaan vinden!”

Benieuwd? Kom dan naar de opening op 8 december

Wij zijn in elk geval erg nieuwsgierig geworden naar hoe het er allemaal uit gaat zien. Dus we kijken al uit naar 8 december. De opening is om 13.00 uur, onder het genot van muziek, een hapje en een drankje.

Viënna: “En we hebben ook leuke acties tijdens het openingsweekend, alleen in de winkel.”

Voorlopig is het nog even heel hard werken voor Farid en Viënna. “Eerlijk gezegd wordt het hier in huis best krap, want ik heb de afgelopen weken al veel ingekocht”, bekent Viënna. “De nieuwe collectie komt eerst in de winkel te hangen en gaat daarna pas online.”

 

Zoetemint.
Hoogstraat 22a, Wageningen
Tel: 06 - 291 125 91
Email: info@zoetemint.nl
Facebook: www.facebook.com/zoetemint

 

 

Reactie