Heb je het al gezien? Kelly’s op het 5 Mei Plein is veranderd in restaurant Zout en Peper. Daar wilden we bij In en om Wageningen meer van weten. En hoe kun je dat beter doen dan er lekker te gaan eten?

Zeker toen we zagen dat het een all you can eat restaurant is geworden!

We kennen (en houden) al erg van all you can eat sushi en tapa’s, maar bij Zout en Peper eet je á la carte: je kunt voor een vaste prijs steeds een ander gerecht van de menukaart kiezen.

Toetje met appel in restaurant Zout en Peper Wageningen.
Eén van de toetjes. Foto: www.tastdesign.nl

Er is maar één regel, kregen we te horen. En dat is dat je maar één gerecht per ronde mag bestellen. Per persoon uiteraard.

Bij ons kwam meteen de gedachte op: zullen we beginnen met een toetje?

Uiteindelijk kozen we toch voor de klassieke volgorde. Eerst een soepje, dan een hoofdgerecht (oké, we bekennen, hoofdgerechten) en daarna pas kijken naar die heerlijke toetjeslijst.

Kleine barbecues op tafel en rood licht voor de ober

De één ging vervolgens voor de gamba’s, de ander voor de spareribs. Na wat geharrewar over wanneer we opnieuw zouden bestellen zetten we ons tafellampje op rood om de ober te roepen.

Rood lampje?

Ja, je roept een medewerker met een rood lampje. Een vondst, vinden wij! De medewerkers van Zout en Peper houden de lampjes namelijk goed in de gaten, zodat je niet meer als een bezetene hoeft te zwaaien wanneer je iets wilt.

Een tafel vol gerechtjes in restaurant Zout en Peper Wageningen.
Oei, zo lekker dat de hoofdgerechten op de kleine barbecues al bijna op zijn voor iemand denkt aan een foto maken. Helemaal rechts het tafellampje: draai je het om, dan wordt het bovenin rood en komt een medewerker naar je tafel.

Dat is overigens niet het enige leuke nieuwtje op tafel: de gerechten worden warm gehouden op een minibarbecue. Het kooltje komt uit de grote barbecue in het midden van het restaurant, waar een deel van het vlees op wordt bereid.

Idee komt van De Blaauwe Kamer

Het idee om Kelly’s te veranderen in een all you can eat á la carte restaurant komt van Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer. Dit restaurant heeft Kelly’s overgenomen nadat het met de Jaap Venendaal groep mee failliet was verklaard.

Eigenaar Fabian van der Post: “We hebben in De Blaauwe Kamer 2 jaar geleden een test gedaan met een all you can eat formule op de maandag en dinsdag.”

“Dit concept was in ons restaurant zo goed ontvangen, dat we het in Wageningen wilden doorzetten”

“Dit is zo goed ontvangen dat we daar elke maandag en dinsdag vol huis draaien. We moeten vaak nee verkopen en daar houden we natuurlijk niet van. Dus bedachten we om het concept in Wageningen door te zetten, maar dan gedurende de gehele week.”

Centraal in Zout en Peper Wageningen staat een grote barbecue voor de berijding van het vlees.
De grote, centrale barbecue in Zout en Peper. Foto: www.tastdesign.nl

“Belangrijk is dat we hier wel een andere draai aan hebben gegeven met een stuk live cooking op de grote barbecue die er al was. Dat idee wordt ook weer doorgezet naar de tafel via de mini barbecues, waarop het vlees en de vis lekker warm blijven.”

Gezellig is het ook nog

Er wordt met een grote pepermolen nog wat peper toegevoegd aan de barbecuegerechten.
Foto: www.tastdesign.nl

Warm blijven de gerechten het zeker. De gamba’s liggen te sissen in hun pannetje. Een aanrader die gamba’s, vinden niet alleen wij, maar ook de mensen aan de tafel naast ons.

Op één of andere manier nodigt Zout en Peper uit tot kletsen met je buren. Al is het maar om even te vragen hoe hun gerecht is voor je opnieuw gaat bestellen.

Overigens vinden wij alles lekker. Zoals een sublieme steak. Die blijkt voor de smaak geen sausje nodig te hebben.

Van der Post daarover: “Dat komt omdat ons vlees van dusdanige goede kwaliteit is, dat het alleen maar een snufje zout en peper nodig heeft.”

En waar komt de naam vandaan?

Een zogenaamde open haard in Zout en Peper. Het is verlichte waterdamp.
Open haard? Nee, verlichte waterdamp!

Een nieuwe formule, een nieuw interieur, we snappen dat ook is gekozen voor een nieuwe naam. Maar waren nog wel benieuwd waar die vandaan komt.

“Voor onze hotelvakschoolstage zijn mijn vriendin en ik naar Aruba geweest”, vertelt Van der Post daarover.

“Daar was een klein restaurantje met ongeveer dezelfde warme sfeer en die heette Salt and Pepper. We vonden dit toen al een erg leuke naam!”

Het nieuwe interieur van restaurant Zout en Peper in Wageningen.
Het nieuwe interieur van Zout en Peper. Foto: www.tastdesign.nl

Foto bovenaan het artikel: www.tastdesign.nl


Restaurant Zout en Peper op 5 Mei plein in Wageningen.

Restaurant Zout en Peper
5 Mei Plein 13, Wageningen
Open: ma t/m zo 17:00–22:00 uur
Tel: 0317 - 357 988
Email: Info@restaurantzoutenpeper.nl
All you can eat ma t/m do 23,50 euro pp, vrij/za/zo 25,50 euro pp
Facebook: www.facebook.com/restaurantzoutenpeper

 

Reactie