Frosted is de zaak van Anna van den Brink uit Wageningen. Zij opende Frosted in maart dit jaar, op haar twintigste! Net als veel van ons ontdekte ze frozen yoghurt op vakantie. “Ik was op mijn 18e in New York en daar aten ze overal frozen yoghurt. Ook op andere vakanties kwam ik het tegen. In Nederland vind je het jammer genoeg nog niet veel, terwijl het zo lekker is en ook een stuk gezonder dan gewoon ijs. Het bevat veel minder vet en suiker.”

Na haar verblijf in New York was Anna fan, maar ze dacht nog helemaal niet aan het openen van haar eigen frozen yoghurt zaak. De bedoeling was een opleiding, maar welke? Om daar achter te komen nam ze na haar schooltijd op Pantarijn een tussenjaar en ging werken in een supermarkt.

Het jaar daarop ging de opleiding waar ze voor gekozen had niet door. Weer ging ze werken in de supermarkt, nu met het idee om bij hen een opleiding detailhandel te volgen. Dat veranderde toen ze met haar moeder door de Hoogstraat liep en ze lege pandjes begonnen te bekijken.

“We zagen twee leuke, niet te grote pandjes en ik zei voor de grap dat die heel geschikt zouden zijn voor de verkoop van frozen yoghurt”, vertelt Anna. “Ging mijn moeder kijken wat de kosten zouden zijn!” De grap werd een serieus idee en Anna verdiepte zich meer in het product. “Ik wist al snel dat als ik het zou doen, het met heel veel toppings zou zijn. Zoals in Amerika.”

Eindelijk ook in Wageningen

In maart werd het idee werkelijkheid, toen Anna ‘Frozen frosted yogurt’ opende op Hoogstraat 28.

Een frozen yoghurt bij Frosted Wageningen.
Foto: facebook Frosted Wageningen

Op Facebook en Instagram verspreidde ze foto’s en berichtjes. Daar werd enthousiast op gereageerd. En voor haar gloednieuwe zaak deelde ze van tijd tot tijd kleine proefbakjes uit. “Omdat toch veel mensen niet weten wat het is. Ze denken aan bevroren yoghurt, dus ik wilde ze laten proeven dat het écht ijs is. Alleen voor 98% vetvrij en met veel minder suiker.”

“Frozen yoghurt is écht ijs. Alleen voor 98% vetvrij en met veel minder suiker.”

De toonbank binnenin staat vol toppings en ook in de open kast erachter staan interessante potten. Anna laat ze enthousiast zien, want dit is hoe ze zich haar zaak had voorgesteld: met veel keuzemogelijkheden. “Je bepaalt zelf hoe ‘vet’ je frozen yoghurt uiteindelijk wordt”, lacht ze.

De toppings bij Frosted frozen yogurt Wageningen
Facebook Frosted Wageningen

Neem alleen vers fruit als je topping en je hoeft je niet schuldig te voelen dat je ijs eet. Maar gaat het je net als ons vooral om de heerlijke smaak van dit ijs, dan kun je ook kiezen voor toppings als oreo’s, stukken chocola, gezouten caramelsaus en brokken stroopwafel om er enkele te noemen.

Uniek: freakshakes!

Anna begon met de frozen yoghurt, maar daar zijn ondertussen al fruitsmoothies (met of zonder yoghurt), milkshakes en yoghurtshakes bijgekomen en iets wel heel aparts: freakshakes. Anna: “Die kwam ik tegen op Pinterest. Ze komen oorspronkelijk uit Australië. Ik was er meteen helemaal weg van.”

Een freakshake is eigenlijk een milkshake en toetje ineen: op de milkshake van je keuze kun je cake krijgen, slagroom, saus, snoepjes en nog veel meer. Daar lik je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk je vingers bij af. “Mensen die ze proberen vinden ze fantastisch”, vertelt Anna. “Hou er wel rekening mee dat ze enorm vullen!”

Twee freakshakes bij Frosted Wageningen.
Facebook Frosted Wageningen

Nieuw: versgebakken wafels en meerdere soorten koffie

Frosted blijft gewoon open in de winter. “Ik wil dan ook iets warms kunnen serveren, maar wel passend bij wat ik verder heb. Zo kwam ik op wafels. Ik heb gekozen voor Luikse wafels, die vind ik de meeste smaak hebben. Het was nog best even zoeken om daar een authentiek wafelijzer voor te vinden.”

Het wafelijzer staat naast een andere recente aankoop: een koffiemachine, zodat Anna nu meerdere soorten koffie kan serveren. En chai. “Het mooie van wafels is dat je ook daar allerlei toppings op kunt doen. En als ik er één gebakken heb voor een klant, dan ruikt het hier heerlijk.”

Luikse wafels met verschillende soorten toppings bij Frosted Wageningen.
Foto: facebook Frosted Wageningen

In de korte tijd van bestaan is het aanbod bij Frosted dus al aardig gegroeid, inclusief een aantal vegan producten. “Maar”, stelt Anna meteen, “frozen yoghurt is nog steeds het hoofdproduct.”


De buitenkant van de winkel Frosted Frozen yogurt op Hoogstraat 28 in Wageningen.

Frosted frozen yogurt
Hoogstraat 28, Wageningen
Openingstijden: di t/m za 12.00-22.00 uur
Facebook: www.facebook.com/FrostedWageningen/
Instagram: @frostedwageningen

 

 

 

Reactie