Ook fan van de Emmaus? Wij wel, want waar anders vind je zoveel tweedehands spullen? En gaat je geld ook nog eens naar goede doelen? Duurzaam én maatschappelijk verantwoord dus, maar ook gewoon heel leuk om in hun enorme voorraad te snuffelen. En nu hebben ze een tweede winkel! In de Vijzelstraat.

Emmaus Regenboog op Heerenstraat 9 in Wageningen.Het was al jaren duidelijk dat de Emmaus te weinig ruimte had in hun pand op Heerenstraat 9. Al was het maar door de spullen die buiten stonden te wachten op een koper.

Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden: een tweede winkel in het pand waar vroeger speelgoedwinkel het Masker zat. Hier kun je kleding, boeken en platen vinden.

Zaterdag was deze nieuwe plek vanuit het bekende Emmaus pand makkelijk te vinden: door een lange lijn met kleding en de dozen met boeken te volgen.

Een lange lijn van kleren verbindt Heerenstraat 9 met Vijzelstraat 1 in Wageningen.

Veel aanloop bij tweede winkel Emmaus

Inga Goudbergen is één van de ‘kledingdames’ van de Emmaus, zoals ze zichzelf noemen. Ze geniet zichtbaar van de aanloop op Vijzelstraat 1. Bij de officiële opening om 12.00 uur stonden de mensen zelfs buiten, maar ook de rest van de dag is het een onafgebroken komen en gaan.

Inga Goudbergen achter de toonbank van Emmaus op Vijzelstraat 1 in Wageningen.
Inga Goudbergen achter de toonbank op Vijzelstraat 1.

“We hebben al een maand proefgedraaid en dat ging heel goed”, vertelt ze. “Hier kunnen we onze kleding beter uitstallen en we hebben nu ook ruimte voor drie kleedhokjes. Een hele verbetering na het ene kleedhokje dat we hadden, weggedrukt in een hoekje.”

“En op de Heerenstraat hebben we de vrijgekomen ruimte hard nodig. Niet alleen in de winkel, maar ook achter, waar we werken aan de spullen die binnenkomen.”

Boeken en platen in de kelder

De trap naar de kelder met boeken en platen bij Emmaus Vijzelstraat in Wageningen.Een aantal kinderen krijgt drinken en wat lekkers van een tafeltje bij de trap naar de kelder. Wie de boeken en platen zoekt, zal naar beneden moeten.

Daar stap je in een heel andere sfeer. Mensen zoeken stil tussen de boeken en platen, of hebben een boek in handen waar ze in verdiept zijn.

Eén man heeft een stoel met tafeltje ontdekt, waar hij rustig een aantal LP’s kan bekijken. Iets waar op de Heerenstraat eigenlijk geen ruimte voor was en zeker niet de rust.

Eerst kerstmarkt, daarna volop ruimte voor speelgoed

Leuk detail: door de kleding, boeken en platen te verhuizen naar de oude speelgoedwinkel, krijgt op de Heerenstraat het speelgoed eindelijk een goede plek.

Kerstmarkt op de 1e verdieping.

“Het speelgoed heeft veel te lang in de verdrukking gezeten door het ruimtegebrek”, vertelt een medewerkster. Ze staat in de oude kledingzaal, waar nu de kerstmarkt van Emmaus is. Ze wijst op de lange achterwand van de ruimte: “Daar komen straks planken om het speelgoed op uit te stallen. Ook de bordspelen en tassen gaan we hier verkopen.”

De tassen en bordspelen hebben er op dit moment al een klein hoekje gekregen. “De tassen stonden vroeger buiten, maar daar zijn ze eigenlijk te kwetsbaar voor”, aldus de medewerkster.

“Wat hier verder nog komt? Dat groeit wel. We hebben bijvoorbeeld ook meer ruimte nodig voor de kleine spullen uit de zaal hier tegenover.”

De Emmaus winkel op Vijzelstraat 1 in Wageningen.

Emmaus-Regenboog, meer dan tweedehands alleen
Hoogstraat 9, Wageningen
Kleding, boeken en LP's: Vijzelstraat 1, Wageningen
Allebij open: woe. 10.00-14.00 uur, za. 12.00-16.00 uur
Tel. 0317 - 422 140 (di. t/m za.)

 

 

Reactie