Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Geen wonder, want je kunt helemaal uit je dak gaan met verkleden, versieren en elkaar lekker laten griezelen. Daar hoort natuurlijk eten in stijl bij. En dat heb je zó voor elkaar met deze vijf supermakkelijke en snelle hapjes.

1. Halloween broodje met… vingers!

Een broodje met halloween vingers oftewel knakworstjes die er uitzien als vingers.Deze broodjes zien er geweldig (on)smakelijk uit en ze zijn zo gemaakt. Je hebt alleen broodjes, knakworsten en veel ketchup nodig. Wil je het gezonder, dan kun je natuurlijk een blaadje sla toevoegen.

De vingers maken is super eenvoudig: snij bovenaan de knakworst een stukje weg zodat je een nagel hebt en maak inkepingen voor de knokkels van de vingers. ‘Bloed’ toevoegen en klaar. Je hebt in een mum van tijd een hele schaal gemaakt.

 

2. Heksenvingers waar zelfs vegetariërs niet vanaf kunnen blijven

Bordje wortelvingers met schaaltje hummus in het midden.Ook zo’n makkelijke: vul een kom met hummus, snij de wortels aan één uiteinde schuin af, smeer dit in met de hummus en plak er een geschaafde amandel op als nagel.

Uiteraard kun je ook een andere dip gebruiken, probeer even uit of de amandelnagel daar wel in blijft zitten. En vergeet het ‘bloed’ op het bord niet. In dit geval is gekozen voor chilisaus.

 

 

3. Deze ogen lusten wij wel

Halloween ogen op een bord.

Niet iedereen ziet zo’n lekker oog zitten, maar wij wel! Want bij In en om Wageningen zijn we dol op mozarella, kant en klaar te koop in deze kleine bolletjes. Dan een halve groene olijf en een stukje zwarte olijf erop, plus wat pittigheid dankzij het chilisaus bloed: mmmmm!

 

4. Spinnen!

Crackers met roomkaas en 'spinnen'.Deze spinnen vragen iets meer snijwerk, maar ook dit is verder een makkelijke hap. Men neme wat tucjes (of andere crackers), een lekkere roomkaas en grote, zwarte olijven.

Besmeer de tucs met de roomkaas. Snij een zwarte olijf door de helft, legt de ene helft op de kaas als lijfje en snij de andere helft in dunne plakjes: de pootjes. Je hebt nog een klein stukje nodig voor de kop en tot slot maak je er met de roomkaas twee oogjes op.

Heerlijk.

 

5. Zoete spookjes

Halloween spookjes van banaan met chocolade oogjes en mond.Als laatste deze schattige bananenspookjes. Het enige wat je hoeft te doen is bananen door de helft snijden en er kleine chocolaatjes induwen voor de ogen en de mond.

 

 

Je kunt ook buiten de deur gaan eten met zijn allen: een bugs bagel bij Bagels & Beans past helemaal bij Halloween! Alleen jammer dat ze dicht zijn wanneer het nacht is….

 

Reactie