Was jij één van de vele mensen die vorig jaar genoten van Muziek bij de buren? Of heb je het net als wij gemist (waar we nog van balen)? Dan is er goed nieuws: zondagmiddag 10 december is dit bijzondere muziekfestival weer! Je kunt dan door heel Wageningen in 45 huiskamers terecht voor te gekke optredens.

Kaart van Muziek bij de buren.
Kaart door Muziek bij de buren Wageningen. Zie hun site.

Muziek bij de buren is in héél Wageningen! Je kunt dus kiezen wat jij wil: lekker in je eigen wijk blijven bijvoorbeeld, of naar het centrum gaan en daar van adres naar adres lopen. Of je kunt de fiets erbij pakken en door de hele stad je favoriete muziek opzoeken.

Plannen? Dan zijn de volgende punten handig om te weten:

Je kunt niet reserveren

Nope, reserveren kan niet. Ons lijkt dat niet echt een probleem. De optredens duren namelijk een half uurtje. Dus als het al vol is wanneer je komt, hoef je niet lang te wachten voor de volgende sessie. Of je gaat alsnog een deur verder en laat je daar verrassen.

Kortom, dit geeft je op de dag zelf alle vrijheid!

Van klassiek tot rock

Speler achter piano in huiskamer.De optredens zijn heel divers: klassiek, jazz, blues, pop, rock, singer/songwriters, maar ook Caribisch, Afrikaans en folkmuziek.

In het atelier op Bernhardstraat 10A gaat het zelfs om muziek gecombineerd met film of tekst.

Daar zit vast wat tussen dat je aanspreekt! En hoe vaak krijg je de kans even gratis een half uurtje iets nieuws uit te proberen in een gezellige huiskamer?

Opening bij de organisator: THUIS

In Wageningen is Muziek bij de buren georganiseerd door THUIS, te vinden op Stationsstraat 32. Daar is dan ook om 12.15 uur de opening, lekker officieel met de burgemeester en lekker luisteren met Marc Constandse.

Vanaf 13.00 uur kun je in alle huiskamers terecht. Marc Constandse treedt overigens ook in een huiskamer op: Louis Raemaekerslaan 12A.

De huiskamers die meedoen zijn te herkennen aan een raambord.

Tot 17.30 uur, want dan begint het Eindfeest!

Gitaarspel Muziek bij de buren Wageningen.De concerten zijn van 13.00 – 17.30 uur, want dan begint het Eindfeest in de Junushof! Dit is tot 22.00 uur, uiteraard weer volop met muziek.

Het eindfeest is voor iedereen, dus je kunt ook alleen hierheen gaan. Maar waarom zou je dat doen en alle andere optredens missen?

Waar vind je de adressen en het programma?

De adressen, compleet met het kaartje hierboven en het programma met informatie over de artiesten vind je op verschillende plaatsen: bij THUIS (Stationsstraat 32), bblthk, Kniphorst, Startpunt en een aantal horecagelegenheden zoals onder andere Le Perron.

En gemakkelijk online op de eigen site van Muziek bij de buren Wageningen.

Volgend jaar weer? Geef dan wat geld

Muziek bij de buren is gratis, maar als je genoten hebt en volgend jaar weer wil, dan kun je ook wat geld doneren. Dat wordt gebruikt voor de volgende editie.

Doneren kan op de site, of cash in één van de spaarpotten in de huiskamers.

 

Reactie